06- 14 67 90 13 info@automeereboer.nl

Opslag voor uw zomer/winterbanden

Als u uw banden niet goed opslaat, veranderen de fysieke eigenschappen van uw band. Daardoor kan de levensduur verminderden en kunnen uw banden in bepaalde omstandigheden zelfs onbruikbaar worden. Door een goede opslag kan het verouderingsproces echter drastisch vertragen, sla daarom uw banden op bij automeereboer alkmaar. Indien u uw banden wilt stockeren, vindt u hieronder enkele elementaire tips die u moet respecteren; zij helpen u de levensduur van uw banden te garanderen.

Opgelet

De banden moeten in een droge, koele en donkere ruimte opgeslagen worden. Voordat u de banden verwisselt, geeft u best met een krijtje de looprichting en de positie aan waar de banden gemonteerd zaten. Dan moeten de banden een grondige reiniging ondergaan, waarbij de steenresten verwijderd worden. De ruimte moet bovendien vrij zijn van olie, benzine, vet of andere chemicaliƫn omdat deze de rubberlaag kunnen aantasten en daardoor de levensduur ernstig kunnen verkorten.

Banden met velgen mogen in geen geval rechtop staan. Het beste kunnen ze hangend of liggend (op een pallet) bewaard worden. Banden zonder velgen moeten daarentegen rechtop worden opgesteld en om de vier weken een stukje gedraaid worden, om drukplekken te vermijden. Ophangen of stapelen kan hier best vermeden worden. Bij het opnieuw in gebruik nemen van de opgeslagen banden moet u de banden eerst controleren op eventuele schade, of de band niet versleten is en of de profieldiepte nog toereikend is. Zo verhindert u ongelijkmatige slijtage.